İskambil kartlarından türeyen birçok kart oyunu bulunurken bunlardan bir tanesi de sevenlerin çok olduğu batak oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun oynanmasında genellikle dört kişiye ihtiyaç duyulur daha fazla kişiyle oynanamazken oyuncu eksikliğinde de üç kişiyle oynanabilen bu oyun kendi içerisinde de çeşitli türlerde oynanabiliyor. Bu başlığımız altında ise sizlere batak oyna hakkında gerekli olan bütün bilgileri ince bir hassasiyetle açıklıyoruz.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

Batak oyunu özellikle Türkiye’de yaygın olan bir kart oyunudur ancak benzeri oyun şekillerinin kökeninin Amerika’dan ortaya çıktığı düşünülüyor. Genellikle batak oyunları diğer iskambil kartlarında olabilecek şekilde sağdan sola (saat yönünün tersinde) oynanır. Batak oyunun türleri olabileceği gibi oyun hem tekli hem de eşli olarak oynanabiliyor. Türlerine bakacak olursak batak çeşitleri için aşağıdaki başlıkları örnek verebiliriz:

  • İhaleli Batak
  • Gömmeli Batak
  • Eşli Batak
  • Koz Maça

Batak Nasıl Oynanır?

Kartlarla oynanabilen bir oyun olduğu kadar bu oyunun online batak çeşitlerine de rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Bütün canli batak oyunu sırasındaki amaç ise tamamen aynıdır; oyunculara 13 kart dağıtılır ve bitişe kadar en fazla eli kazanmak amaçlanır. Oyun da As, papaz, vale, kız ve ardından gelen 10’lu kartlar en değerli kartlardır. Böylelikle elinizdeki kart değerlerini hesaplayarak kaç el açabilirsiniz hesaplayabiliyorsunuz. Dilerseniz mantığı daha kavramak adına batak oyunu nasıl oynanır inceleyelim:

  • Masa oyunu olan batak içerisinde oyuncular dört kişi olacak şekilde masaya otururlar ve belirlenen dağıtıcı kartları karıştırarak solundaki bir oyuncudan desteyi bölmesini ister.
  • Kesilen deste alt üst edilerek dağıtıcı dilediği şekilde sağdan başlayarak kartları dağıtır. Kartlar bitene kadar toplamda her oyuncuya 13 kart dağıtılması gerekiyor.
  • Dağıtıcının solunda kalan oyuncu “mecburcu” olarak isimlendirilir. Eğer eli açıksa yani iyiyse 5 veya daha üzerini söyleyerek ihaleyi belirler. Eli açık değilse “pas” diyerek bir sonraki oyuncuya bırakır. En yüksek sayıyı söyleyen oyuncu ise oyunu başlatmış oluyor.
  • Oyun başlatıldığında yere bir kart atılır ve diğer oyuncularda yerde bulunan kartla aynı seriden olmak koşuluyla kart atmaya devam eder.
  • Eğer sıradaki bir oyuncunun elinde aynı kart bulunmuyorsa farklı bir kart atarak oyunu devam ettirir.
  • Ortada biriken kartları yüksek değerli bir kartla alan oyuncu önüne çeker ve boş kalan ortaya farklı bir kart bırakarak oyun devam ettirilir.
  • Bütün kartlar bitene kadar oyun aynı şekilde sürdürülür ve masadan en çok kart toplayan kişi oyunu kazanmış olur.

Düz batak oyna oyunundaki temel mantık bu şekilde ilerliyor ve yeni öğrenenler için çok kafa karıştırıcı bir zorluğu bulunmuyor. Hemen hemen birçok platformda yani mynet batak veya myjest batak oyunları gibi oyun adreslerinde bahsetmiş olduğumuz oynanış stili de aynı şekildedir.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

Batak Kuralları Nelerdir?

Diğer kart oyunlarında olabileceği gibi bu oyunda da dikkat edilmesi gereken bazı batak oyunu kuralları bulunuyor. Oyunun kuralları ilk bakışta karışık gibi gözüküyor olsa da pratik oynama sağlandıkça çabucak kavrayabilirsiniz. İşte oyunu daha iyi oturtabilmeniz için uyulması gereken kurallar şu şekildedir:

  • Öncelikle kartların karıştırılması ve bir diğer oyuncu tarafından ikiye bölünmesi zorunludur.
  • Tam bir turda bütün oyuncular “pas” derlerse dağıtıcının sağında kalan oyuncuya ihale 4 ile kalır.
  • İhaleyi alan oyuncu, söylediği sayıyı alamazsa söylediğinden daha fazla sayı alırsa batar ve hanesine ihale kadar eksi yazılır.
  • İhaleyi almış olan oyuncu dışında geri kalan oyuncular ise en az bir kere el almak zorundadırlar. Alamadıkları takdirde oyuncular batmış kabul edilir ve ihale sayısı kadar eksi puan hanelerine yazılır.
  • Her oyuncu yerde bulunan kartların üzerinde kart atmak zorundandır. Ancak en yüksek kartı atmak için acele etmeyin oyunu iyi analiz edin ve ihtiyacınız olacak şekilde yüksek kartları atın.
  • Oyunun kazananı belirlemek için hedef puanı genellikle 51 olarak belirlenir ve bu puana ilk ulaşan oyuncu oyunu kazanmış olur.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

İhaleli Batak Nasıl Oynanır?

İhaleli Batak, popüler bir Türk kart oyunudur. Bu oyun 4 kişiyle oynanır ve oyundaki amacı, ihalede belirtilen sayıda eli alma ya da almamaktır. Strateji, hafıza ve takım çalışması gerektiren bu oyun, sosyal etkinliklerde sıkça tercih edilir. Öğrenmesi kolay olan İhaleli Batak, hem eğlenceli hem de heyecan vericidir. Oyuna başlamadan önce kuralları öğrenmek, başarılı bir oyun deneyimi için önemlidir.

İhaleli Batak, popüler bir Türk kart oyunudur. Bu oyun 4 kişiyle oynanır ve oyundaki amacı, ihalede belirtilen sayıda eli alma ya da almamaktır. Strateji, hafıza ve takım çalışması gerektiren bu oyun, sosyal etkinliklerde sıkça tercih edilir. Öğrenmesi kolay olan İhaleli Batak, hem eğlenceli hem de heyecan vericidir. Oyuna başlamadan önce kuralları öğrenmek, başarılı bir oyun deneyimi için önemlidir.

Klasik batak oyunu dışında ihaleli batak oynamak istiyorum diyenler için ihaleli batak oyunu oyna hakkındaki bilgileri de bu başlığımız altında ele alıyoruz. İhaleli batak oyunu düz batak gibi eşli batak veya tek başına oynanabiliyor. Başlığından da tahmin edeceğiniz üzere ihaleyi alan kişi oyunu başlatan kişi olacaktır. İhaleli batak oyununda kozu belirleyecek olan şey ihaledir ve oyuncular belirli rakam söylemek koşuluyla en yüksek sayıyı söyleyen kişi ihaleyi alır. Bu mantıkta genellikle tekli oyunlarda 4 eşli batak oyunları içerisinde 7 rakamı taban puan olarak kabul ediliyor. İhaleli batak mantığını kavramak için aşağıdaki kuralları inceleyebilirsiniz.

  • Her oyuncu düz batak oyunundaki gibi 13 kartla oyuna başlamaktadır ve ihale içerisinde kesinlikle en yüksek sayıyı yakalamak gerekiyor.
  • Oyuncular da muhakkak elindeki en düşük kartları çıkarmalıdır. Örneğin oyuncular rakiplerinin elindeki kartların takibini iyi yapabilirlerse ellerindeki kartları daha iyi kontrol edebilirler.
  • İhaleli batak oyununda oyuncular aldığı el sayısını 10 ile çarparak hanelerine yazarlar. Kaybeden oyuncular ise -10 ile çarpım yaparak ceza puanı alırlar.

Gömmeli Batak Nasıl Oynanır?

Aslında 3 kişi batak nasıl oynanır konusunun cevabı gömmeli batak olarak biliniyor. İki çeşidi bulunan gömmeli batak oyna için birincisi normal gömmeli diğeri ise kanlı batak olarak oynanıyor. Eğer kanlı batak nasıl oynanır konusunda merakınız varsa yine bu başlık altında detayları edinebilirsiniz.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

Gömmeli batak oyunu içerisinde 52 kartlık bir desteden üç oyuncuya 16 adet olacak şekilde kartlar dağıtılır ve kalan son 4 kart masaya üzeri kapalı şekilde bırakılır. Bu oyundaki ihale genelde 8 ya da 11 olarak belirlenerek koz seçiliyor. Bu kurallar genellikle esnetilir ve oyuncular arasında değiştirilebilir. Normal gömmeli oyun seçeneğinde sona kalan 4 kart ihaleyi alan kişiye verilir. Yani ihale kalan oyuncu elindeki kartlara bu dört kartı ekler ve elinde gördüğü en zayıf 4 kartı tekrar üstü kapalı masaya geri bırakır. Kanlı batak oyununda ise oyuncu yerdeki kartları görmeden elinden 4 kartı masaya bırakır ve bu diğer oyuna göre daha fazla riskli olacağı için oyuna ekstra bir heyecan katar. Geri kalan ilerleyiş ise normal batak oyunundaki gibi ilerler.

Eşli Batak Nasıl Oynanır?

Dört kişilik oynanabilen bu batak oyununda ikişerli guruplar oluşturulur ve puanlama da bu sisteme göre oluşturulur. Eşli batak oyna oyununda ihale en az 8 olabilir. Burada ise ihaleyi alan oyuncu elini açmıyor yalnızca eşi açıyor. Yere açılan kartlar diğer oyuncular tarafından görüldükten sonra oyun ilerlemeye başlar. Ancak eşli bir oyun olduğu için ortak oyuncular birbirlerine ellerindeki kartları söylememelidir böyle bir durumda ceza puanı hanelerine yazılır.

Oyunun ilerleyişinde eşinizin elindeki kartları da tahmin edebilmek sizi daha avantajlı durumda tutacaktır. Bundan sonraki adım ise geliştirdiğiniz taktiklerle oyunu kazanmak oluyor. Oyunun ilerleyişi ise normal batak oyunu kuralları dahilindedir. Ayrıca batak online seçeneklerinden faydalanarak da uzaktaki arkadaşlarınızla ücretsiz eşli batak oynayabilirsiniz.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

Koz Maça Nasıl Oynanır?

Koz maça batak oyunu diğer batak türlerine göre biraz daha farklı işliyor. Bu oyunda anlayabileceğiniz üzere koz maça kartıdır ve herkes bu karta göre alabilecekleri sayıyı belirlemeye çalışır. Oyuncular alabilecekleri sayının en fazla 2 üzerini alabilirler şayet 2’yi geçerseniz batarsınız. Örnek olarak 4 dediniz ama 8 aldınız işte burada hanenize -4 ceza puanı yazdırırsınız.

Koz maça puanlama ise oyunculara göre değişebilir. İsteyen -1 katı yaparken isteyenlerde -10 katı ile çarpabiliyor. Diğer batak türlerine kıyasla koz maça oyunu da oldukça keyifli olduğu için tercih edilen seçenekler arasında bulunuyor.

Batak Oyunu Taktikleri Nelerdir?

Batak, strateji ve analiz gerektiren bir kart oyunudur. Başarılı olmak için kullanabileceğiniz bazı taktikler vardır: rakiplerin oynadığı kartları dikkatlice izlemek, kuvvetli kartları doğru zamanda kullanmak ve takım arkadaşınızla iyi bir iletişim kurmak. Bu oyunun taktikleri, deneyimle birleşerek sizi daha başarılı bir oyuncu yapar. Batak'ta ustalaşmak istiyorsanız, bu taktikleri öğrenmek ve uygulamak önemlidir.

Batak, strateji ve analiz gerektiren bir kart oyunudur. Başarılı olmak için kullanabileceğiniz bazı taktikler vardır: rakiplerin oynadığı kartları dikkatlice izlemek, kuvvetli kartları doğru zamanda kullanmak ve takım arkadaşınızla iyi bir iletişim kurmak. Bu oyunun taktikleri, deneyimle birleşerek sizi daha başarılı bir oyuncu yapar. Batak’ta ustalaşmak istiyorsanız, bu taktikleri öğrenmek ve uygulamak önemlidir.

Şimdi sizlere batak oyununda kullanabileceğiniz belli başlıklı batak taktikleri sunuyoruz. Sizlerde oyunun oynanışını kavradıysanız veya zaten biliyorsanız bu tüyolarla şansınızı arttırabilirsiniz.  Gelin bu taktikler nelerdir bakalım:

  • Oyun başlangıcında ihaleye girerken elde bulunan destenizin en iyi serisini baz alarak ihaleye girin. İhaleye kimsenin girmediği durumlarda ihale oyunda belirtilen sayıda dağıtıcıya kalacaktır.
  • Sizde bulunan kart en yüksek papaz ise o serinin as kartını takip edin. Eğer as kartın kimde olduğunu kaçırırsanız elinizdeki papaz kartın bir değeri kalmayacaktır.
  • Örneğin yan taraftan yere 8 karo atıldığını düşünelim. Sizde de 9 karo, 10 karo ve papaz bulunuyor. Hemen en büyüğü atmaktan kaçınarak 9 atarsanız eliniz esnetmiş olursunuz.
  • Elinizde az seri olmuş kartlar bulunuyorsa muhtemelen bu kartlar başka oyuncuların işine yaracaktır. Bu yüzden yere atacağınız kartları iyi analiz ederek belirleyin.
  • Oyunun ilk başlangıcından yüksek kartları atmaktan kaçının. Böyle bir durum tecrübeli oyuncular tarafından hemen fark edilerek üzerinize gelmelerine sebep verebilir.
  • Oyun başlangıcında ihaleye siz girecekseniz mümkün olduğu kadar düşükten girin. Böylelikle rakibiniz elinde olmadığı zaman mecburen yüksek kartları atmak zorunda kalabilir.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

Ücretsiz Batak Oyna!

Batak oyunlarının genel mantığını kavradığımıza göre oyun oynamak için hangi kanalları tercih edeceğiniz size kalıyor. Tabi bir kafe de veya ortam da arkadaşlarınızlar birebir oynayabilirsiniz ancak dostlarınızla uzakta kaldığınız zaman online uyeliksiz batak oyna seçenekleri çok faydalı olabiliyor. Bu noktada ise batak indir pc veya akıllı cihazlarınıza ihaleli batak oyunu indir ucretsiz tercihi ilk seçeneklerinizden olabilir. Sizler için araştırdık ve en iyi batak oyunu için batak indir seçeneklerinizi belirledik.

  • Batak Online HD: İnternet bağlantısıyla birlikte online olarak tanıdıklarınızla oyunlara girebilir veya hazır oyun gruplarına dahil olarak bu uygulama ile batak eğlencesini çıkartabilirsiniz.
  • Batak Ustası: Çevrimdışı bir batak oyunu olarak internetsiz batak oyna fırsatını bu oyun uygulaması ile değerlendirebilirsiniz.
  • Batak Club: Yine internetsiz batak oyunu seçenekleri arasında da batak club uygulamasını indirebilir sade basit tasarımıyla kolay bir batak oyunu keyfine varabilirsiniz.
  • Çanak Batak: Çanak masa oyunlarının arasında çanak batak oyna isteyenler içinde bu uygulamayı öneriyoruz. Koz maça, ihaleli batak ve eşli batak gibi bütün oyun türlerini bu uyulama ile oynayabiliyorsunuz.
  • Batak ZingPlay: Son olarak eşli online batak oyna seçeneği için en çok tercih edilenler arasında zingplay batak uygulamasını kullanarak dostlarınızla batak oynamayı tercih edebilirsiniz.

TrBet Giriş için HEMEN TIKLA!

Her kart oyununda olabileceği için en temelde iskambil kartlarını iyi bilmelisiniz. Bir deste de hangi karttan kaç tane olduğunu ve ne şekilde bulunduğunu bildikten sonra tüm kart oyunlarında oyun takibi iyi bir şekilde yapabiliyorsunuz. Batak oyunu da bu türlerin ilk sıralarında gelen bir oyundur ve kartların takip edebilmek sizi her zaman galibiyete taşıyacaktır. Sizler de batak oyna rehberi niteliğindeki bu içeriğimizden faydalanarak stratejilerinizi geliştirebilir ve rakiplerinizi rahatlıkla mağlup edebilirsiniz. İyi şanslar!